American pancakes

Cheesecakebrownies med hallongrädde

Oreo Cake Balls

Jordgubb och Rabarber muffins toppade med vita chokladsmulor.

Hallonpannacottapaj

Mozartkulor

American Cheesecake

Ingredienser
1. Sätt ugnen på 160grader.
2.Mixa kaksmulorna tills de är relativt små, använd helst digestivekex för bästa smak.
3. Blanda i sockret och smöret. Häll över smulorna i en ungsform och platta till så jämt som möjligt. (Jag använde en form som är ca 25x25 cm)
4. Börja nu med cream cheese smeten. Blanda alla ingredienser till en smet, blanda väl. Smeten blir ganska rinnig men det ska den vara.
5. Häll smeten över kaksmulorna och ställ in i ugnen.
6. Grädda i ugnen i ca 45 minuter.
7. När kakan är klar skall den svalna och medan kakan svalnar kan du göra Choklad toppingen.
8. Hacka chokladen i ganska små bitar. Koka upp grädden och häll i chokladen, rör om till chokladen är helt smält och det blivit en smet.
9. Bred chokladen över kakan och ställ i kylen. Det tar ett tag innan chokladen har stelnat ordentligt.
10. Det tar ca 5timmar innan kakan har stelnat ordentligt. (Jag lät den stå över natten)
11. Sedan är det bara att servera små bitar. Ca 16 stycken.
Vit chokladkaka

Smet
1. Sätt ugnen på 175°C. Smörj en ugnsfast form som är ca 20x20 cm med smör och bröa med ströbröd.
2. Smält smöret i en kastrull och häll det sedan i en skål. Lägg i hälften av chokladen och ställ skålen över en kastrull med kokande vatten. Rör sedan om tills chokladen har smält.
3. Lägg äggulorna och 1 ½ dl strösocker i en skål. Vispa med elvisp tills det har blivit en luftig och porös kräm. Vispa ner chokladkrämen i äggule-smeten. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner i smeten. Tillsätt till sist mandeln och blanda ordentligt.
4. Vispa äggulorna hårt och vispa ner resten av sockret. Vänd ner äggvitorna i smeten. Häll sedan smeten i formen och jämna till ytan. Grädda mitt i ugnen i ca 35 minuter (prova att kakan är klar genom att använda en provsticka som ska komma ut ren ur kakan). Låt kakan svalna i formen på ett galler och slå sedan upp den.
Kräm
5. Vispa grädden. Smält resten av chokladen 1-2 min på medelvärme i en mikrovågsugn. Rör snabbt ner chokladen i grädden. Bred krämen över kakan och dela sedan kakan i ca 16 bitar.
Limecheesecake med jordgubbstopping

Ingredienser:
10 Didestivekex
75g smör
Fyllning:
500 g Kesella
2dl Créme fraiche
3 ägg
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
finrivet skal av 1 lime
Topping:
1 1/2 gelatinblad
250g frysta jordgubbar
1 dl vatten
4 msk strösocker
pressad saft av 1 lime
Gör så här:
Sätt ugnen på 175˚C. Krossa eller mixa kexen fint. Smält smöret och rör ner smulorna. Tryck ut smulblandningen på botten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 7 min.
Vispa ihop kesella, créme fraiche och ägg till en jämn smet. Tillsätt socker, vaniljsocker och limeskal. Häll smeten i formen och grädda ytterligare i 35-40 min. Låt kakan kallna.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min. Sjud jordgubbar, vatten, socker och limesaft i ca 5 min i en liten kastrull. Sila från jordgubbarna och häll tillbaka spadet i kastrullen. Lyft upp gelatinet ur vattnet och smält gelatinet i det varma spadet under omrörning. Låt spadet svalna innan den försiktigt hälls över kakan.
Ställ i kylen i minst 2 timmar innan servering.
Brownie med bananmousse

Ingridienser till ca 10-12 st:
Brownie
120 g mörk choklad
70 g smör
1/2 dl socker
1 dl farinsocker
2 ägg
1 dl havregryn
1 3/4 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 dl russin (valfritt)
1 1/2 dl hackade jordnötter (valfritt)
Bananmousse:
1 gelatinblad (gärna lite mer då det inte blev så jättestelt)
1 mogen banan, 100g
1/2 dl socker
2 msk saft av pressad citron
1 äggula
1 1/2 dl vispgrädde
Gör så här:
BROWNIE
Sätt ugnen på 225˚C. Smält chokladen i vattenbad på spisen. Blanda chokladen med smöret och rör om tills det smält. Tillsätt socker, farinsocker, ägg, havregryn, vetemjöl och bakpulver och rör ihop till en deg. Arbeta sist i russin och jordnötter (jag hade endast jordnötter). Fyll smeten i 12 smorda muffinsformar av teflon eller papper. Grädda dem i mitten av ugnen ca 7-8 minuter. De ska vara kladdiga i mitten.
BANANMOUSSE
Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten. Mixa banan, socker, citronsaft och äggula till en puré. Smält det urkramade gelatinbladet i en skål i mikrovågsugn eller i en liten kastrull på spisen. Vispa ner gelatinet i purén. Vispa grädden, dock inte för fast. Vänd ner grädden med en slickepott i purén och rör om. Täck med plastfolie och ställ moussen att stelna i kylen ett par timmar eller över natten.
Whoopies
Hittade dessa små söta kakor här och kände att jag bara var tvungen att prova att göra dem!
Det var enklare än vad jag trodde och resultatet blev lyckat! Att det var lime i smeten gjorde hela kakan fräschare och jag rekommenderar verkligen er att göra Whoopies!
PORTIONER: 30 dubbla kakor
Ingredienser
Smet
100 g smör eller margarin
1 dl strösocker
1 ägg
2 lime
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 1/2 tsk vaniljsocker
1/2 dl mjölk
Fyllning
100 g vit choklad
1 dl blåbärssylt
300 g philadelphiaost
Gör så här
1. Smet: Sätt ugnen på 175˚C.
2. Vispa matfett och socker poröst. Tillsätt ägget. Riv skalet av limen och rör ner i smeten.
3. Blanda och rör ner mjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker, och till sist mjölken. Lägg gärna smeten i en spritspåse.
4. Lägg bakplåtspapper på plåtar och spritsa eller klicka smeten till 60 st kakor (för 30 st hela kakor), stora som 1-kronor.
5. Grädda kakorna mitt i ugnen cirka 5 minuter.
6. Fyllning: Smält chokladen. Mixa blåbärssylten till puré. Rör ihop osten med chokladen. Blanda sedan ner blåbären. Låt fyllningen bli riktigt kall.
7. Bred eller spritsa fyllningen på hälften av kakorna. Lägg samman dem med kakorna utan fyllning.

Brownie med vit choklad och pepparkaksdeg

175 gram smör
30 gram mörk choklad
325 gram strösocker
130 gram vetemjöl
2 msk kakao
3 st ägg
100 gram vit choklad
valfri mängd pepparkaksdeg
1. Smält smöret i en kastrull. Bryt den mörka chokladen i bitar och låt sedan smälta i det varma smöret.
2. Ta bort från plattan och rör sedan ned sockret. Blanda sedan ner mjölet och kakaon. Rör till sist ned äggen, blanda tills smeten är slät och tjock.
3. Klä en form [20x30cm] med bakplåtspapper och fyll med smet. Tryck ned bitar av pepparkaksdeg i smeten, valfri mängd. Hacka den vita chokladen grovt och tryck ned även den i smeten.
4. Grädda i nedre delen av ugnen, 175 grader, i ca 20-25 minuter. Den ska fortfarande vara kladdig. Det är bättre att ta ut brownien lite för tidigt och låta den stelna i kylen, än att den blir torr och tråkig!
Nougatcrisp
Supergoda godisar som är jätteenkla att göra och som passar perfekt som julgodis!
Receptet hittade jag här.
Ingredienser:
100 g ljus mjölkchoklad
250 g nougat
1 burk nutella ca 350g
10 dl cornflakes
1. Mät upp cornflakes i en stor bunke.
2. Smält ihop choklad, nougat och nutella i vattenbad.
3. Häll smeten över flingorna och blanda försiktigt men noga. (Tips är att blanda med en slickepott)
4. Platta ut allt i en bakpappersklädd form (ca 20x25 cm) och ställ det kallt för att stelna.
5. Skär upp i lämpliga bitar och förvara det kallt.