Limecheesecake med jordgubbstopping
Denna goda cheesecake hittade jag på Arla Kökets app. Cheesecaken blev extra god med den enkla jordgubbstoppingen.

Ingredienser:
10 Didestivekex
75g smör
Fyllning:
500 g Kesella
2dl Créme fraiche
3 ägg
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
finrivet skal av 1 lime
Topping:
1 1/2 gelatinblad
250g frysta jordgubbar
1 dl vatten
4 msk strösocker
pressad saft av 1 lime
Gör så här:
Sätt ugnen på 175˚C. Krossa eller mixa kexen fint. Smält smöret och rör ner smulorna. Tryck ut smulblandningen på botten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 7 min.
Vispa ihop kesella, créme fraiche och ägg till en jämn smet. Tillsätt socker, vaniljsocker och limeskal. Häll smeten i formen och grädda ytterligare i 35-40 min. Låt kakan kallna.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min. Sjud jordgubbar, vatten, socker och limesaft i ca 5 min i en liten kastrull. Sila från jordgubbarna och häll tillbaka spadet i kastrullen. Lyft upp gelatinet ur vattnet och smält gelatinet i det varma spadet under omrörning. Låt spadet svalna innan den försiktigt hälls över kakan.
Ställ i kylen i minst 2 timmar innan servering.

Ingredienser:
10 Didestivekex
75g smör
Fyllning:
500 g Kesella
2dl Créme fraiche
3 ägg
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
finrivet skal av 1 lime
Topping:
1 1/2 gelatinblad
250g frysta jordgubbar
1 dl vatten
4 msk strösocker
pressad saft av 1 lime
Gör så här:
Sätt ugnen på 175˚C. Krossa eller mixa kexen fint. Smält smöret och rör ner smulorna. Tryck ut smulblandningen på botten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 7 min.
Vispa ihop kesella, créme fraiche och ägg till en jämn smet. Tillsätt socker, vaniljsocker och limeskal. Häll smeten i formen och grädda ytterligare i 35-40 min. Låt kakan kallna.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min. Sjud jordgubbar, vatten, socker och limesaft i ca 5 min i en liten kastrull. Sila från jordgubbarna och häll tillbaka spadet i kastrullen. Lyft upp gelatinet ur vattnet och smält gelatinet i det varma spadet under omrörning. Låt spadet svalna innan den försiktigt hälls över kakan.
Ställ i kylen i minst 2 timmar innan servering.
Kommentarer
Trackback