Vit chokladkaka

Denna supergoda kaka hittade jag här här! Kakan, som var enkel att göra, blev ännu godare när man strödde limeskal över den. Rekommenderar verkligen att göra denna kaka!

Ingredienser till ca 16 st:
100 g smör + smör till formen
Ströbröd till formen
200 g vit choklad, bruten i bitar
5 separerade ägg
2 dl strösocker
1 dl finhackad mandel
1 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 1/2 dl vispgrädde
Limeskal från 1/2 lime

Gör såhär:

Smet

1. Sätt ugnen på 175°C. Smörj en ugnsfast form som är ca 20x20 cm med smör och bröa med ströbröd.

2. Smält smöret i en kastrull och häll det sedan i en skål. Lägg i hälften av chokladen och ställ skålen över en kastrull med kokande vatten. Rör sedan om tills chokladen har smält.

3. Lägg äggulorna och 1 ½ dl strösocker i en skål. Vispa med elvisp tills det har blivit en luftig och porös kräm. Vispa ner chokladkrämen i äggule-smeten. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner i smeten. Tillsätt till sist mandeln och blanda ordentligt.

4. Vispa äggulorna hårt och vispa ner resten av sockret. Vänd ner äggvitorna i smeten. Häll sedan smeten i formen och jämna till ytan. Grädda mitt i ugnen i ca 35 minuter (prova att kakan är klar genom att använda en provsticka som ska komma ut ren ur kakan). Låt kakan svalna i formen på ett galler och slå sedan upp den.

Kräm

5. Vispa grädden. Smält resten av chokladen 1-2 min på medelvärme i en mikrovågsugn. Rör snabbt ner chokladen i grädden. Bred krämen över kakan och dela sedan kakan i ca 16 bitar.



RSS 2.0