Mozartkulor

Små enkla, söta och goda godisar.
Ingrediener till ca 60st
500g nougat
400g mandelmassa
400g mörk choklad
1. Skär och rulla nougaten till små bollar
2. Kavla ut och skär små fyrkanter av mandelmassan.
3. Rulla in nougaten i mandelmassan.
4. Smält chokladen, doppa bollarna och låt dem smälta.

American Cheesecake

Den här goda cheesecaken borde ni verkligen testa! Hur lätt som helst att göra och suuupergod!!

Ingredienser

Botten:
12 digestivekex
3msk socker
75g smält smör

Cream Cheesen:
250g cream cheese
2dl socker
2msk florsocker
3 ägg
250g gräddfil
1msk vaniljsocker

Topping:
150g mörk choklad
1dl vispgrädde

1. Sätt ugnen på 160grader.

 

2.Mixa kaksmulorna tills de är relativt små, använd helst digestivekex för bästa smak.

 

3. Blanda i sockret och smöret. Häll över smulorna i en ungsform och platta till så jämt som möjligt. (Jag använde en form som är ca 25x25 cm)

 

4. Börja nu med cream cheese smeten. Blanda alla ingredienser till en smet, blanda väl. Smeten blir ganska rinnig men det ska den vara.

5. Häll smeten över kaksmulorna och ställ in i ugnen.

6. Grädda i ugnen i ca 45 minuter.

7. När kakan är klar skall den svalna och medan kakan svalnar kan du göra Choklad toppingen.

8. Hacka chokladen i ganska små bitar. Koka upp grädden och häll i chokladen, rör om till chokladen är helt smält och det blivit en smet.

9. Bred chokladen över kakan och ställ i kylen. Det tar ett tag innan chokladen har stelnat ordentligt.

10. Det tar ca 5timmar innan kakan har stelnat ordentligt. (Jag lät den stå över natten)

11. Sedan är det bara att servera små bitar. Ca 16 stycken.


RSS 2.0