Mozartkulor
American Cheesecake
Ingredienser
1. Sätt ugnen på 160grader.
2.Mixa kaksmulorna tills de är relativt små, använd helst digestivekex för bästa smak.
3. Blanda i sockret och smöret. Häll över smulorna i en ungsform och platta till så jämt som möjligt. (Jag använde en form som är ca 25x25 cm)
4. Börja nu med cream cheese smeten. Blanda alla ingredienser till en smet, blanda väl. Smeten blir ganska rinnig men det ska den vara.
5. Häll smeten över kaksmulorna och ställ in i ugnen.
6. Grädda i ugnen i ca 45 minuter.
7. När kakan är klar skall den svalna och medan kakan svalnar kan du göra Choklad toppingen.
8. Hacka chokladen i ganska små bitar. Koka upp grädden och häll i chokladen, rör om till chokladen är helt smält och det blivit en smet.
9. Bred chokladen över kakan och ställ i kylen. Det tar ett tag innan chokladen har stelnat ordentligt.
10. Det tar ca 5timmar innan kakan har stelnat ordentligt. (Jag lät den stå över natten)
11. Sedan är det bara att servera små bitar. Ca 16 stycken.