American pancakes

Väldigt goda och hur enkla som helst att göra! Det kan inte bli bättre? Passar perfekt som till exempel frukost.

Ingredienser:
5 dl mjölk
5 dl mjöl
4 msk socker
4 msk smör
4 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 ägg
Gör såhär:
1. Blanda först alla torra ingredienser (mjöl, socker, bakpulver, salt) i en bunke.
2. Blanda sedan i mjölken och smöret och till sist äggen.
3. Stek sedan smeten i en stekpanna.

Cheesecakebrownies med hallongrädde

Ingredienser:
Brownie:
200 g mörk choklad
200 g osaltat smör
250 g florsocker
3 ägg
110 g mjöl
Cheesecake
400 g naturell färskost (philadelphia)
150 g florsocker
1/2 tsk vaniljsocker
2 ägg
Gräddtäcke
3 dl vispgrädde
100 g florsocker
150 g hallon

Gör såhär:
Brownie
1. Värm ugnen till 175 grader
2. Smält chokladen med hjälp av vattenbad tills den är slät.
3. Vispa samman smör och socker i en bunke med elvisp.
4. Vispa ner äggen ett i taget.
5. Tillsätt mjölet lite i taget och vispa ner det ordentligt. Vispa sedan på en högre hastighet tills smeten är slät.
6. Häll långsamt i den smälta chokladen och blanda ordentligt
7. Häll smeten i en form klädd med bakplåtspapper (ca 33x25x5) och jämna till med till exempel en slickepott
Cheesecake
1. Lägg philadelphiaosten, socker och vaniljsocker i en bunke och vispa samman ingredienserna med elvisp på låg hastighet till en slät och tjock smet.
2. Tillsätt ett ägg i taget under vispning. Smeten ska vara slät och krämig i konsistensen
3. Vispa på högre hastighet mot slutet för att göra smeten lite lättare och fluffigare, men överarbeta den inte, det kan göra att ostmassan skär sig.
4. Bred smeten ovanpå browniesmeten och jämna till.
5. Grädda i 35-40 min eller till cheesecakelagret känns fast och är ljust gyllenbrunt längst kanterna. I mitten ska det fortfarande vara blekt.
6. Täck sedan över den och låt stå i kylen i minst 2 timmar.
Gräddtäcket
1. Vispa grädde, florsocker och hallon med en elvisp tills grädden är tjock men inte fast.
2. Ta ut kakan ur plåten och placera den rättvänd på ett bräde.
3. Bred ut grädden jämt över kaklagren och dekorera med hallon om så önskas.

Oreo Cake Balls

Ingredienser:
1 1/2 paket oreo-kakor
100 g philadelphia
200 g choklad (ljus blockchoklad använde jag)

Gör såhär:
1. Mixa kakorna till småsmulor i en matberedare och blanda i philadelphiaosten till en jämn smet.
2. Låt smeten stå kallt en stund för att svalna.
3. Rulla till kulor och ställ dem i kylen för att stelna en stund.
4. Smäld chokladen och doppa cake ballsen där i.
Förvaras i kyl

Jordgubb och Rabarber muffins toppade med vita chokladsmulor.

Ingredienser:
Rabarber och jordgubbs fyllning
1 tsk kardemumma
2 msk ljust råsocker
2 st späda rabarber stjälkar
2 dl jordgubbar
Smet
125 g rumsvarmt smör
1,25 dl strösocker
2 st ägg
1 dl outspädd fläderblomssaft
1 msk vaniljsocker
4,5 dl vetemjöl special
1,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
Topping
25 g hackad vit choklad
0,25 dl ljust råsocker
1 dl vetemjöl special
0,25 dl ströbröd
1 tsk vaniljsocker
40g kallt smör
1. Sätt ugnen på 175 grader
Rabarber och jordgubbs fyllning
2. Skölj och dela rabarbern i ganska små delar, dela jordgubbarna i ungefär lika stora bitar. Tänk på att de ska passa i muffinsformarna.
3. Blanda rabarabern och jordgubbarna med 2 msk råsocker och kardemumma. Ställ åt sifan medan smeten vispas ihop.
Smet
4. Vispa ihop smör och strösocker i en skål, vista ner ett ägg i taget och vispa sedan i saften. (Det är viktigt att man vispar väldigt ordentligt innan man har i saften)
5. Blanda vetemjöl, salt, bakpulver och vaniljsocker och vispa ner blandningen i vispskålen. Blanda tills det precis går ihop till en jämn smet, inte mer.
6. Fördela smeten i formarna. Fyll formarna 2/3 och fördela sedan jordgubb och rabarberbitar i varje muffinsform.
Vita chokladsmulor
1. Hyvla ner smöret till smulorna i en ny bunke, häll över råsocker, ströbröd, vaniljsocker, den vita chokladen, vetemjöl. Nyp med fingrarne ihop till en smulig massa. Lägg lite av massan på toppen av varje muffins.
Gräffa i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter.


Hallonpannacottapaj

En jättegod cheesecake-liknande paj som var väldigt enkel att göra. Pajen känns väldigt lyxig samtidigt som den är väldigt enkel att göra. Perfekt som efterrätt nu på sommaren. 
Ingredienser

Pajdeg
12 st digestivekex
75 gram smält smör

Fyllning
3 st gelatinblad
3 dl vispgrädde
1 dl strösocker
250 g hallon
200 g philadelphiaost
1. Kör kex och smör i matberedare. Tryck ut blandningen i botten på en bakform med löstagbara kanter. Låt stå i kylen medan fyllningen görs.
2. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
3. Häll grädde och socker i en kastrull och sjud på svag värme tills sockret har löst sig.
4. Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur och rör ner dem i grädden. Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna något.
5. Mixa hallonen med mixerstav eller i matberedaren till en puré. Rör ner cream cheese (philiadelphiaost) och purén i grädden. Vispa till en slät främ och gäll i bakformen med löstagbara kanter.
6. Låt pajen stå i kylskåpet minst 3 timmar eller tills den har stelnat. Servera gärna med färska bär.

Mozartkulor

Små enkla, söta och goda godisar.
Ingrediener till ca 60st
500g nougat
400g mandelmassa
400g mörk choklad
1. Skär och rulla nougaten till små bollar
2. Kavla ut och skär små fyrkanter av mandelmassan.
3. Rulla in nougaten i mandelmassan.
4. Smält chokladen, doppa bollarna och låt dem smälta.

American Cheesecake

Den här goda cheesecaken borde ni verkligen testa! Hur lätt som helst att göra och suuupergod!!

Ingredienser

Botten:
12 digestivekex
3msk socker
75g smält smör

Cream Cheesen:
250g cream cheese
2dl socker
2msk florsocker
3 ägg
250g gräddfil
1msk vaniljsocker

Topping:
150g mörk choklad
1dl vispgrädde

1. Sätt ugnen på 160grader.

 

2.Mixa kaksmulorna tills de är relativt små, använd helst digestivekex för bästa smak.

 

3. Blanda i sockret och smöret. Häll över smulorna i en ungsform och platta till så jämt som möjligt. (Jag använde en form som är ca 25x25 cm)

 

4. Börja nu med cream cheese smeten. Blanda alla ingredienser till en smet, blanda väl. Smeten blir ganska rinnig men det ska den vara.

5. Häll smeten över kaksmulorna och ställ in i ugnen.

6. Grädda i ugnen i ca 45 minuter.

7. När kakan är klar skall den svalna och medan kakan svalnar kan du göra Choklad toppingen.

8. Hacka chokladen i ganska små bitar. Koka upp grädden och häll i chokladen, rör om till chokladen är helt smält och det blivit en smet.

9. Bred chokladen över kakan och ställ i kylen. Det tar ett tag innan chokladen har stelnat ordentligt.

10. Det tar ca 5timmar innan kakan har stelnat ordentligt. (Jag lät den stå över natten)

11. Sedan är det bara att servera små bitar. Ca 16 stycken.


Vit chokladkaka

Denna supergoda kaka hittade jag här här! Kakan, som var enkel att göra, blev ännu godare när man strödde limeskal över den. Rekommenderar verkligen att göra denna kaka!

Ingredienser till ca 16 st:
100 g smör + smör till formen
Ströbröd till formen
200 g vit choklad, bruten i bitar
5 separerade ägg
2 dl strösocker
1 dl finhackad mandel
1 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 1/2 dl vispgrädde
Limeskal från 1/2 lime

Gör såhär:

Smet

1. Sätt ugnen på 175°C. Smörj en ugnsfast form som är ca 20x20 cm med smör och bröa med ströbröd.

2. Smält smöret i en kastrull och häll det sedan i en skål. Lägg i hälften av chokladen och ställ skålen över en kastrull med kokande vatten. Rör sedan om tills chokladen har smält.

3. Lägg äggulorna och 1 ½ dl strösocker i en skål. Vispa med elvisp tills det har blivit en luftig och porös kräm. Vispa ner chokladkrämen i äggule-smeten. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner i smeten. Tillsätt till sist mandeln och blanda ordentligt.

4. Vispa äggulorna hårt och vispa ner resten av sockret. Vänd ner äggvitorna i smeten. Häll sedan smeten i formen och jämna till ytan. Grädda mitt i ugnen i ca 35 minuter (prova att kakan är klar genom att använda en provsticka som ska komma ut ren ur kakan). Låt kakan svalna i formen på ett galler och slå sedan upp den.

Kräm

5. Vispa grädden. Smält resten av chokladen 1-2 min på medelvärme i en mikrovågsugn. Rör snabbt ner chokladen i grädden. Bred krämen över kakan och dela sedan kakan i ca 16 bitar.



Limecheesecake med jordgubbstopping

Denna goda cheesecake hittade jag på Arla Kökets app. Cheesecaken blev extra god med den enkla jordgubbstoppingen.


Ingredienser:

10 Didestivekex
75g smör

Fyllning:
500 g Kesella
2dl Créme fraiche
3 ägg
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
finrivet skal av 1 lime

Topping:
1 1/2 gelatinblad
250g frysta jordgubbar
1 dl vatten
4 msk strösocker
pressad saft av 1 lime


Gör så här:
Sätt ugnen på 175˚C. Krossa eller mixa kexen fint. Smält smöret och rör ner smulorna. Tryck ut smulblandningen på botten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 7 min.

Vispa ihop kesella, créme fraiche och ägg till en jämn smet. Tillsätt socker, vaniljsocker och limeskal. Häll smeten i formen och grädda ytterligare i 35-40 min. Låt kakan kallna.

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min. Sjud jordgubbar, vatten, socker och limesaft i ca 5 min i en liten kastrull. Sila från jordgubbarna och häll tillbaka spadet i kastrullen. Lyft upp gelatinet ur vattnet och smält gelatinet i det varma spadet under omrörning. Låt spadet svalna innan den försiktigt hälls över kakan.

Ställ i kylen i minst 2 timmar innan servering.

Brownie med bananmousse

En supergod kaka som jag hittade i boken "Efterrätter" av Linda Nilsson. Bananmoussen gjorde så hela kakan blev komplett då den var helt underbar! Brownien i sig är också hur god som helst och var väldigt lätt att göra.



Ingridienser till ca 10-12 st:

Brownie
120 g mörk choklad
70 g smör
1/2  dl socker
1 dl farinsocker
2 ägg
1 dl havregryn
1 3/4 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver

1 dl russin (valfritt)
1 1/2 dl hackade jordnötter (valfritt)

Bananmousse:
1 gelatinblad (gärna lite mer då det inte blev så jättestelt)
1 mogen banan, 100g
1/2 dl socker
2 msk saft av pressad citron
1 äggula
1 1/2 dl vispgrädde

Gör så här:

BROWNIE
Sätt ugnen på 225˚C. Smält chokladen i vattenbad på spisen. Blanda chokladen med smöret och rör om tills det smält. Tillsätt socker, farinsocker, ägg, havregryn, vetemjöl och bakpulver och rör ihop till en deg. Arbeta sist i russin och jordnötter (jag hade endast jordnötter). Fyll smeten i 12 smorda muffinsformar av teflon eller papper. Grädda dem i mitten av ugnen ca 7-8 minuter. De ska vara kladdiga i mitten.

BANANMOUSSE
Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten. Mixa banan, socker, citronsaft och äggula till en puré. Smält det urkramade gelatinbladet i en skål i mikrovågsugn eller i en liten kastrull på spisen. Vispa ner gelatinet i purén. Vispa grädden, dock inte för fast. Vänd ner grädden med en slickepott i purén och rör om. Täck med plastfolie och ställ moussen att stelna i kylen ett par timmar eller över natten.

Whoopies

Hittade dessa små söta kakor här och kände att jag bara var tvungen att prova att göra dem!

Det var enklare än vad jag trodde och resultatet blev lyckat! Att det var lime i smeten gjorde hela kakan fräschare och jag rekommenderar verkligen er att göra Whoopies!

PORTIONER: 30 dubbla kakor

Ingredienser


Smet

100 g smör eller margarin

1 dl strösocker

1 ägg

2 lime

3 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 tsk salt

2 1/2 tsk vaniljsocker

1/2 dl mjölk

 

Fyllning

100 g vit choklad

1 dl blåbärssylt

300 g philadelphiaost

 

Gör så här

1. Smet: Sätt ugnen på 175˚C.

2. Vispa matfett och socker poröst. Tillsätt ägget. Riv skalet av limen och rör ner i smeten.

3. Blanda och rör ner mjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker, och till sist mjölken. Lägg gärna smeten i en spritspåse.

4. Lägg bakplåtspapper på plåtar och spritsa eller klicka smeten till 60 st kakor (för 30 st hela kakor), stora som 1-kronor.

5. Grädda kakorna mitt i ugnen cirka 5 minuter.

6. Fyllning: Smält chokladen. Mixa blåbärssylten till puré. Rör ihop osten med chokladen. Blanda sedan ner blåbären. Låt fyllningen bli riktigt kall.

7. Bred eller spritsa fyllningen på hälften av kakorna.  Lägg samman dem med kakorna utan fyllning.

 


Brownie med vit choklad och pepparkaksdeg

En jättegod kladdig kaka med vit choklad och pepparkaksdeg. Just pepparkaksdegen gör att denna brownie blir mer julig och den vita chokladen gör bara allt ännu bättre. Hittade detta enkla recept på den här bloggen.
Ingredienser:

175 gram smör

30 gram mörk choklad

325 gram strösocker

130 gram vetemjöl

2 msk kakao

3 st ägg

 

100 gram vit choklad

valfri mängd pepparkaksdeg

 

 

1. Smält smöret i en kastrull. Bryt den mörka chokladen i bitar och låt sedan smälta i det varma smöret.

2. Ta bort från plattan och rör sedan ned sockret. Blanda sedan ner mjölet och kakaon. Rör till sist ned äggen, blanda tills smeten är slät och tjock.

3. Klä en form [20x30cm] med bakplåtspapper och fyll med smet. Tryck ned bitar av pepparkaksdeg i smeten, valfri mängd. Hacka den vita chokladen grovt och tryck ned även den i smeten.

4. Grädda i nedre delen av ugnen, 175 grader, i ca 20-25 minuter. Den ska fortfarande vara kladdig. Det är bättre att ta ut brownien lite för tidigt och låta den stelna i kylen, än att den blir torr och tråkig!


Nougatcrisp

Supergoda godisar som är jätteenkla att göra och som passar perfekt som julgodis!

Receptet hittade jag här.

Ingredienser:

100 g ljus mjölkchoklad

250 g nougat

1 burk nutella ca 350g

10 dl cornflakes

 

1. Mät upp cornflakes i en stor bunke.

2. Smält ihop choklad, nougat och nutella i vattenbad.

3. Häll smeten över flingorna och blanda försiktigt men noga. (Tips är att blanda med en slickepott)

4. Platta ut allt i en bakpappersklädd form (ca 20x25 cm) och ställ det kallt för att stelna.

5. Skär upp i lämpliga bitar och förvara det kallt.


Marielle, 17 år. Jag har skapat denna blogg till ett projekt i skolan. Här kommer jag lägga ut goda kakor som passar de flesta!
RSS 2.0