Hallonpannacottapaj

En jättegod cheesecake-liknande paj som var väldigt enkel att göra. Pajen känns väldigt lyxig samtidigt som den är väldigt enkel att göra. Perfekt som efterrätt nu på sommaren. 
Ingredienser

Pajdeg
12 st digestivekex
75 gram smält smör

Fyllning
3 st gelatinblad
3 dl vispgrädde
1 dl strösocker
250 g hallon
200 g philadelphiaost
1. Kör kex och smör i matberedare. Tryck ut blandningen i botten på en bakform med löstagbara kanter. Låt stå i kylen medan fyllningen görs.
2. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
3. Häll grädde och socker i en kastrull och sjud på svag värme tills sockret har löst sig.
4. Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur och rör ner dem i grädden. Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna något.
5. Mixa hallonen med mixerstav eller i matberedaren till en puré. Rör ner cream cheese (philiadelphiaost) och purén i grädden. Vispa till en slät främ och gäll i bakformen med löstagbara kanter.
6. Låt pajen stå i kylskåpet minst 3 timmar eller tills den har stelnat. Servera gärna med färska bär.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0