American pancakes

Väldigt goda och hur enkla som helst att göra! Det kan inte bli bättre? Passar perfekt som till exempel frukost.

Ingredienser:
5 dl mjölk
5 dl mjöl
4 msk socker
4 msk smör
4 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 ägg
Gör såhär:
1. Blanda först alla torra ingredienser (mjöl, socker, bakpulver, salt) i en bunke.
2. Blanda sedan i mjölken och smöret och till sist äggen.
3. Stek sedan smeten i en stekpanna.

Cheesecakebrownies med hallongrädde

Ingredienser:
Brownie:
200 g mörk choklad
200 g osaltat smör
250 g florsocker
3 ägg
110 g mjöl
Cheesecake
400 g naturell färskost (philadelphia)
150 g florsocker
1/2 tsk vaniljsocker
2 ägg
Gräddtäcke
3 dl vispgrädde
100 g florsocker
150 g hallon

Gör såhär:
Brownie
1. Värm ugnen till 175 grader
2. Smält chokladen med hjälp av vattenbad tills den är slät.
3. Vispa samman smör och socker i en bunke med elvisp.
4. Vispa ner äggen ett i taget.
5. Tillsätt mjölet lite i taget och vispa ner det ordentligt. Vispa sedan på en högre hastighet tills smeten är slät.
6. Häll långsamt i den smälta chokladen och blanda ordentligt
7. Häll smeten i en form klädd med bakplåtspapper (ca 33x25x5) och jämna till med till exempel en slickepott
Cheesecake
1. Lägg philadelphiaosten, socker och vaniljsocker i en bunke och vispa samman ingredienserna med elvisp på låg hastighet till en slät och tjock smet.
2. Tillsätt ett ägg i taget under vispning. Smeten ska vara slät och krämig i konsistensen
3. Vispa på högre hastighet mot slutet för att göra smeten lite lättare och fluffigare, men överarbeta den inte, det kan göra att ostmassan skär sig.
4. Bred smeten ovanpå browniesmeten och jämna till.
5. Grädda i 35-40 min eller till cheesecakelagret känns fast och är ljust gyllenbrunt längst kanterna. I mitten ska det fortfarande vara blekt.
6. Täck sedan över den och låt stå i kylen i minst 2 timmar.
Gräddtäcket
1. Vispa grädde, florsocker och hallon med en elvisp tills grädden är tjock men inte fast.
2. Ta ut kakan ur plåten och placera den rättvänd på ett bräde.
3. Bred ut grädden jämt över kaklagren och dekorera med hallon om så önskas.

Oreo Cake Balls

Ingredienser:
1 1/2 paket oreo-kakor
100 g philadelphia
200 g choklad (ljus blockchoklad använde jag)

Gör såhär:
1. Mixa kakorna till småsmulor i en matberedare och blanda i philadelphiaosten till en jämn smet.
2. Låt smeten stå kallt en stund för att svalna.
3. Rulla till kulor och ställ dem i kylen för att stelna en stund.
4. Smäld chokladen och doppa cake ballsen där i.
Förvaras i kyl

Jordgubb och Rabarber muffins toppade med vita chokladsmulor.

Ingredienser:
Rabarber och jordgubbs fyllning
1 tsk kardemumma
2 msk ljust råsocker
2 st späda rabarber stjälkar
2 dl jordgubbar
Smet
125 g rumsvarmt smör
1,25 dl strösocker
2 st ägg
1 dl outspädd fläderblomssaft
1 msk vaniljsocker
4,5 dl vetemjöl special
1,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
Topping
25 g hackad vit choklad
0,25 dl ljust råsocker
1 dl vetemjöl special
0,25 dl ströbröd
1 tsk vaniljsocker
40g kallt smör
1. Sätt ugnen på 175 grader
Rabarber och jordgubbs fyllning
2. Skölj och dela rabarbern i ganska små delar, dela jordgubbarna i ungefär lika stora bitar. Tänk på att de ska passa i muffinsformarna.
3. Blanda rabarabern och jordgubbarna med 2 msk råsocker och kardemumma. Ställ åt sifan medan smeten vispas ihop.
Smet
4. Vispa ihop smör och strösocker i en skål, vista ner ett ägg i taget och vispa sedan i saften. (Det är viktigt att man vispar väldigt ordentligt innan man har i saften)
5. Blanda vetemjöl, salt, bakpulver och vaniljsocker och vispa ner blandningen i vispskålen. Blanda tills det precis går ihop till en jämn smet, inte mer.
6. Fördela smeten i formarna. Fyll formarna 2/3 och fördela sedan jordgubb och rabarberbitar i varje muffinsform.
Vita chokladsmulor
1. Hyvla ner smöret till smulorna i en ny bunke, häll över råsocker, ströbröd, vaniljsocker, den vita chokladen, vetemjöl. Nyp med fingrarne ihop till en smulig massa. Lägg lite av massan på toppen av varje muffins.
Gräffa i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter.


Hallonpannacottapaj

En jättegod cheesecake-liknande paj som var väldigt enkel att göra. Pajen känns väldigt lyxig samtidigt som den är väldigt enkel att göra. Perfekt som efterrätt nu på sommaren. 
Ingredienser

Pajdeg
12 st digestivekex
75 gram smält smör

Fyllning
3 st gelatinblad
3 dl vispgrädde
1 dl strösocker
250 g hallon
200 g philadelphiaost
1. Kör kex och smör i matberedare. Tryck ut blandningen i botten på en bakform med löstagbara kanter. Låt stå i kylen medan fyllningen görs.
2. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
3. Häll grädde och socker i en kastrull och sjud på svag värme tills sockret har löst sig.
4. Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur och rör ner dem i grädden. Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna något.
5. Mixa hallonen med mixerstav eller i matberedaren till en puré. Rör ner cream cheese (philiadelphiaost) och purén i grädden. Vispa till en slät främ och gäll i bakformen med löstagbara kanter.
6. Låt pajen stå i kylskåpet minst 3 timmar eller tills den har stelnat. Servera gärna med färska bär.

RSS 2.0