Jordgubb och Rabarber muffins toppade med vita chokladsmulor.

Ingredienser:
Rabarber och jordgubbs fyllning
1 tsk kardemumma
2 msk ljust råsocker
2 st späda rabarber stjälkar
2 dl jordgubbar
Smet
125 g rumsvarmt smör
1,25 dl strösocker
2 st ägg
1 dl outspädd fläderblomssaft
1 msk vaniljsocker
4,5 dl vetemjöl special
1,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
Topping
25 g hackad vit choklad
0,25 dl ljust råsocker
1 dl vetemjöl special
0,25 dl ströbröd
1 tsk vaniljsocker
40g kallt smör
1. Sätt ugnen på 175 grader
Rabarber och jordgubbs fyllning
2. Skölj och dela rabarbern i ganska små delar, dela jordgubbarna i ungefär lika stora bitar. Tänk på att de ska passa i muffinsformarna.
3. Blanda rabarabern och jordgubbarna med 2 msk råsocker och kardemumma. Ställ åt sifan medan smeten vispas ihop.
Smet
4. Vispa ihop smör och strösocker i en skål, vista ner ett ägg i taget och vispa sedan i saften. (Det är viktigt att man vispar väldigt ordentligt innan man har i saften)
5. Blanda vetemjöl, salt, bakpulver och vaniljsocker och vispa ner blandningen i vispskålen. Blanda tills det precis går ihop till en jämn smet, inte mer.
6. Fördela smeten i formarna. Fyll formarna 2/3 och fördela sedan jordgubb och rabarberbitar i varje muffinsform.
Vita chokladsmulor
1. Hyvla ner smöret till smulorna i en ny bunke, häll över råsocker, ströbröd, vaniljsocker, den vita chokladen, vetemjöl. Nyp med fingrarne ihop till en smulig massa. Lägg lite av massan på toppen av varje muffins.
Gräffa i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0