Whoopies

Hittade dessa små söta kakor här och kände att jag bara var tvungen att prova att göra dem!

Det var enklare än vad jag trodde och resultatet blev lyckat! Att det var lime i smeten gjorde hela kakan fräschare och jag rekommenderar verkligen er att göra Whoopies!

PORTIONER: 30 dubbla kakor

Ingredienser


Smet

100 g smör eller margarin

1 dl strösocker

1 ägg

2 lime

3 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 tsk salt

2 1/2 tsk vaniljsocker

1/2 dl mjölk

 

Fyllning

100 g vit choklad

1 dl blåbärssylt

300 g philadelphiaost

 

Gör så här

1. Smet: Sätt ugnen på 175˚C.

2. Vispa matfett och socker poröst. Tillsätt ägget. Riv skalet av limen och rör ner i smeten.

3. Blanda och rör ner mjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker, och till sist mjölken. Lägg gärna smeten i en spritspåse.

4. Lägg bakplåtspapper på plåtar och spritsa eller klicka smeten till 60 st kakor (för 30 st hela kakor), stora som 1-kronor.

5. Grädda kakorna mitt i ugnen cirka 5 minuter.

6. Fyllning: Smält chokladen. Mixa blåbärssylten till puré. Rör ihop osten med chokladen. Blanda sedan ner blåbären. Låt fyllningen bli riktigt kall.

7. Bred eller spritsa fyllningen på hälften av kakorna.  Lägg samman dem med kakorna utan fyllning.

 


Brownie med vit choklad och pepparkaksdeg

En jättegod kladdig kaka med vit choklad och pepparkaksdeg. Just pepparkaksdegen gör att denna brownie blir mer julig och den vita chokladen gör bara allt ännu bättre. Hittade detta enkla recept på den här bloggen.
Ingredienser:

175 gram smör

30 gram mörk choklad

325 gram strösocker

130 gram vetemjöl

2 msk kakao

3 st ägg

 

100 gram vit choklad

valfri mängd pepparkaksdeg

 

 

1. Smält smöret i en kastrull. Bryt den mörka chokladen i bitar och låt sedan smälta i det varma smöret.

2. Ta bort från plattan och rör sedan ned sockret. Blanda sedan ner mjölet och kakaon. Rör till sist ned äggen, blanda tills smeten är slät och tjock.

3. Klä en form [20x30cm] med bakplåtspapper och fyll med smet. Tryck ned bitar av pepparkaksdeg i smeten, valfri mängd. Hacka den vita chokladen grovt och tryck ned även den i smeten.

4. Grädda i nedre delen av ugnen, 175 grader, i ca 20-25 minuter. Den ska fortfarande vara kladdig. Det är bättre att ta ut brownien lite för tidigt och låta den stelna i kylen, än att den blir torr och tråkig!


Nougatcrisp

Supergoda godisar som är jätteenkla att göra och som passar perfekt som julgodis!

Receptet hittade jag här.

Ingredienser:

100 g ljus mjölkchoklad

250 g nougat

1 burk nutella ca 350g

10 dl cornflakes

 

1. Mät upp cornflakes i en stor bunke.

2. Smält ihop choklad, nougat och nutella i vattenbad.

3. Häll smeten över flingorna och blanda försiktigt men noga. (Tips är att blanda med en slickepott)

4. Platta ut allt i en bakpappersklädd form (ca 20x25 cm) och ställ det kallt för att stelna.

5. Skär upp i lämpliga bitar och förvara det kallt.


RSS 2.0