Cheesecakebrownies med hallongrädde

Ingredienser:
Brownie:
200 g mörk choklad
200 g osaltat smör
250 g florsocker
3 ägg
110 g mjöl
Cheesecake
400 g naturell färskost (philadelphia)
150 g florsocker
1/2 tsk vaniljsocker
2 ägg
Gräddtäcke
3 dl vispgrädde
100 g florsocker
150 g hallon

Gör såhär:
Brownie
1. Värm ugnen till 175 grader
2. Smält chokladen med hjälp av vattenbad tills den är slät.
3. Vispa samman smör och socker i en bunke med elvisp.
4. Vispa ner äggen ett i taget.
5. Tillsätt mjölet lite i taget och vispa ner det ordentligt. Vispa sedan på en högre hastighet tills smeten är slät.
6. Häll långsamt i den smälta chokladen och blanda ordentligt
7. Häll smeten i en form klädd med bakplåtspapper (ca 33x25x5) och jämna till med till exempel en slickepott
Cheesecake
1. Lägg philadelphiaosten, socker och vaniljsocker i en bunke och vispa samman ingredienserna med elvisp på låg hastighet till en slät och tjock smet.
2. Tillsätt ett ägg i taget under vispning. Smeten ska vara slät och krämig i konsistensen
3. Vispa på högre hastighet mot slutet för att göra smeten lite lättare och fluffigare, men överarbeta den inte, det kan göra att ostmassan skär sig.
4. Bred smeten ovanpå browniesmeten och jämna till.
5. Grädda i 35-40 min eller till cheesecakelagret känns fast och är ljust gyllenbrunt längst kanterna. I mitten ska det fortfarande vara blekt.
6. Täck sedan över den och låt stå i kylen i minst 2 timmar.
Gräddtäcket
1. Vispa grädde, florsocker och hallon med en elvisp tills grädden är tjock men inte fast.
2. Ta ut kakan ur plåten och placera den rättvänd på ett bräde.
3. Bred ut grädden jämt över kaklagren och dekorera med hallon om så önskas.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0