Brownie med bananmousse

En supergod kaka som jag hittade i boken "Efterrätter" av Linda Nilsson. Bananmoussen gjorde så hela kakan blev komplett då den var helt underbar! Brownien i sig är också hur god som helst och var väldigt lätt att göra.



Ingridienser till ca 10-12 st:

Brownie
120 g mörk choklad
70 g smör
1/2  dl socker
1 dl farinsocker
2 ägg
1 dl havregryn
1 3/4 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver

1 dl russin (valfritt)
1 1/2 dl hackade jordnötter (valfritt)

Bananmousse:
1 gelatinblad (gärna lite mer då det inte blev så jättestelt)
1 mogen banan, 100g
1/2 dl socker
2 msk saft av pressad citron
1 äggula
1 1/2 dl vispgrädde

Gör så här:

BROWNIE
Sätt ugnen på 225˚C. Smält chokladen i vattenbad på spisen. Blanda chokladen med smöret och rör om tills det smält. Tillsätt socker, farinsocker, ägg, havregryn, vetemjöl och bakpulver och rör ihop till en deg. Arbeta sist i russin och jordnötter (jag hade endast jordnötter). Fyll smeten i 12 smorda muffinsformar av teflon eller papper. Grädda dem i mitten av ugnen ca 7-8 minuter. De ska vara kladdiga i mitten.

BANANMOUSSE
Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten. Mixa banan, socker, citronsaft och äggula till en puré. Smält det urkramade gelatinbladet i en skål i mikrovågsugn eller i en liten kastrull på spisen. Vispa ner gelatinet i purén. Vispa grädden, dock inte för fast. Vänd ner grädden med en slickepott i purén och rör om. Täck med plastfolie och ställ moussen att stelna i kylen ett par timmar eller över natten.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0